icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Dag van de scheiding: gratis advies

De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) organiseert sinds 2010 jaarlijks de Dag van de Scheiding. Met de Dag van de Scheiding wil de vFAS landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt door de vFAS op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd. 

Gratis advies en beantwoorden van vragen

Normaliter staat bij ons de koffie klaar en is de deur open om informatie te geven over scheiden en beëindiging samenleving. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, het opstellen van een convenant of ouderschapsplan of het regelen van de financiën. Vanwege corona kunt u dit jaar bellen met ons kantoor en zitten onze familierechtadvocaten/mediators klaar om vragen te beantwoorden. 

Wilt u meer weten over scheiden? Bel of mail dan met ons kantoor tijdens de Dag van de Scheiding op 11 september 2020! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0519 29 6969 of per mail  dokkum@kooiadvocaten.nl

Over de vFAS

Bijna duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators.
Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben de leden alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om uw scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Op welke manier u dat ook wilt; via mediation, door overleg met ieder een eigen advocaat, dan wel, indien dit nodig is, door het voeren van een procedure bij de rechtbank. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan.