icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Dag van het erfrecht vrijdag 16 juni 2023

Het verdriet om het verlies van een naaste wordt soms overschaduwd door problemen bij de afwikkeling van de erfenis, wat er zelfs toe kan leiden dat familieverhoudingen worden verstoord en ernstige conflicten ontstaan. Laat het zover niet komen en schakel een deskundig erfrechtspecialist in die u kan helpen om de nalatenschap naar ieders tevredenheid af te wikkelen.

Op vrijdag 16 juni 2023 vindt de Dag van het Erfrecht plaats. Deze dag wordt gezamenlijk georganiseerd door een samenwerkingsverband van de EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat), de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland) en de Vfas (Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). Ook Kooi Advocaten doet mee aan deze dag. 

Vragen die kunnen spelen bij de afwikkeling van de nalatenschap zijn o.a.: :

  • Wil je een beroep doen op jouw legitieme portie, maar weet je niet hoe?
  • Ben je onterfd en weet je niet wat jouw rechten zijn?
  • Ben je executeur en weet je niet precies wat jouw taken zijn?
  • Weet je niet of je een nalatenschap beneficiair of zuiver moet aanvaarden?
  • Ben je erfgenaam en weet je niet wat jouw rechten en plichten zijn?
  • Ben je vereffenaar en weet je even niet hoe je verder moet?
  • Betwijfel je of het is gegaan zoals de overledene dat zelf heeft gewild of dat de overledene er überhaupt van wist. Daarbij te denken aan grote contante opnames van de bankrekeningen, verkoop van een woning aan een bekende tegen een mogelijk te lage prijs, giften aan bekenden die nauw betrokken zijn geweest bij de zorg in de laatste levensfase.   

Laat u deze dag van 9.00 uur tot 17.00 uur gratis en vrijblijvend informeren over het erfrecht door Kooi Advocaten in Dokkum. 

Mocht u vrijdag 16 juni niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kunt u altijd op een andere dag een afspraak maken voor een gratis half uur gesprek. Bel hiervoor naar 0519 29 69 69 of mail dokkum@kooiadvocaten.nl en vermeld dat het gaat om een gratis advies in verband met de Dag van het Erfrecht.