icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Erfrecht en familierecht advocaten uitgebreid in Dokkum

DOKKUM - Vanaf begin 2019 wordt het team van Kooi Advocaten in Dokkum uitgebreid met twee advocaten. Baukje Hiemstra en Chantal Bosch zullen het bestaande team van Baukje Kooi en Sjoertje Bergsma komen versterken.

Kooi Advocaten is gespecialiseerd in familierecht en echtscheidingsmediation. Door de komst van deze twee ervaren advocaten wordt het erfrecht daaraan toegevoegd. Erfrecht richt zich op de vraag wat er gebeurt met het vermogen na overlijden. Het kantoor wordt tevens uitgebreid met kennis over het testament, onterving en legitieme portie, alsmede de verdeling van de erfenis.

Chantal Bosch vertelt als één van de twee nieuwe advocaten waar Kooi Advocaten voor staat: "Wij willen mensen helpen op een praktische manier, zonder poespas. Natuurlijk kan dat bij ons ook in het Fries. Wij spreken de taal van de regio en weten dat mensen een bruikbaar, duidelijk advies willen. Ook ondernemers in scheiding zijn bij ons op de juiste plek. Het is daarbij een misverstand dat advocaten alleen maar willen procederen. Wij proberen altijd in eerste instantie in goed onderling overleg tot afspraken te komen. Dat kan via mediation of ieder met een eigen advocaat. Het voordeel van mediation is dat het vaak sneller en goedkoper is. Het bijkomende voordeel van een advocaat-mediator is dat zij de gemaakte afspraken zelf kan laten vastleggen bij de rechtbank. Enkel een mediator kan dat niet en moet alsnog een advocaat inschakelen om afspraken te bekrachtigen. Ons doel is om te zorgen voor een toekomstbestendige afspraak die rust en duidelijkheid biedt."

Overgenomen vanuit Actief Online